Ghid de comunicare social media pentru administrație

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Cancelaria Primului-Ministru, prin Direcția Servicii Online și Design, în parteneriat cu Digital Diplomacy au realizat Ghidul de comunicare prin intermediul rețelelor sociale pentru administrația publică din România.

După cum se menționează și în prefața materialului, ghidul reprezintă „una dintre componentele eforturilor întreprinse de Cancelaria Primului Ministru de-a lungul ultimilor ani în vederea apropierii față de cetățeni și a îmbunătățirii gradului de transparență guvernamentală. El se adaugă celorlaltor demersuri online ce decurg din aderarea la Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă, printre care: adoptarea portalului posturi.gov.ro (centralizatorul oportunităților de recrutare și promovare din administrația publică), lansarea portalului date.gov.ro (punctul de acces la seturile de date produse de administrație) și, recent, lansarea portalului legislație.just.ro (accesul gratuit la baza de date legislativă a Ministerului Justiției)”.

Ghidul se concentrează pe patru dintre cele mai populare rețele de socializare la nivel mondial, respectiv Facebook, YouTube, Twitter și Google+ și însumează aproape 100 de pagini. Materialul poate fi accesat la această adresă.