România candidează la alegerile pentru Comitetul Director al OGP

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În anul 2015 va avea loc pentru a doua oară procesul de rotație a guvernelor care fac parte din Comitetul Director al Open Government Partnership. Ținând cont de creșterea semnificativă a numărului țărilor membre OGP – de la 8 la 65 – este important să existe pentru cât mai multe dintre ele oportunitatea de a lua parte la conducerea Parteneriatului.

În urma rotației din acest an, vor fi alese 3 guverne care vor face parte din Comitet pentru un termen de 3 ani.

Cinci țări au transmis către OGP Support Unit scrisori de intenție prin care îți anunță candidatura la alegeri: Chile, Indonesia, România, Sierra Leone și Tunisia.

Toate cele 65 țări membre vor primi pe 1 iulie materiale privind alegerile și vor putea vota până pe data de 30 iulie. Cele trei guverne alese în urma acestui process vor face parte oficial din Comitetul Director începând cu luna septembrie 2015 și vor lua parte la prima întâlnire a acestuia în octombrie 2015.

Mai multe detalii despre alegeri: calendar, procesul de vot și țările candidate, găsiți pe site-ul Open Government Partnership: http://www.opengovpartnership.org/2015SCElection