Rezumatul vizitei de lucru la sediul Ministerului Sănătăţii

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 26 septembrie 2013, la sediul Ministerului Sănătății, a avut loc întâlnirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanți ai ministerului, Cancelariei Primului-Ministru și societății civile, în vederea identificării seturilor de date deschise ce urmează a fi publicate, într-o primă etapă, pe baza recomandărilor din partea reprezentanților societății civile, inclusiv programatori voluntari și reprezentanți ai posibililor utilizatori. 

În urma discuțiilor, s-a convenit ca, până la data de 7 octombrie 2013, Ministerul Sănătății să prezinte o listă a seturilor de date ce pot fi publicate în format deschis, într-o primă etapă, începând din luna octombrie 2013, cu precizarea periodicității actualizării datelor, precum și un punct de vedere cu privire la următoarele solicitări referitoare la datele deschise:

1. date referitoare la medicamente, respectiv indicatori precum consumul de medicamente, pentru fiecare medicament sau pe clustere, pentru a nu se încalca principiile liberei concurențe;

2. date referitoare la situațiile din spitale, în special:

2.1. date de consum;

2.2 lista medicamentelor garantate;

2.3. cazurile de malpraxis;

2.4.  numărul de posturi disponibile/normate, ocupate/acoperite.

3. situația statistică rezultată din prelucrarea datelor din Sistemul de clasificare în grupe de diagnostice (Diagnosis Related Groups – DRG) privind cazurile de agresiune sexuală și agresiune fizică ce se înregistrează în spitale. Situația statistică prezentată public să aibă indicatori sex/grupe de varstă/rural/urban.

4. lista echipamentelor medicale pentru descoperirea cancerului de sân și de col, inclusiv previziunea de achiziții pentru astfel de echipamente;

5. inventarele bibliografice sau cataloagele din bibliotecile spitalelor.