Rezumatul vizitei de lucru la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 17 septembrie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a avut loc întâlnirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanți ai ministerului, Cancelariei Primului-Ministru și societății civile, în vederea identificării seturilor de date deschise ce urmează a fi publicate, într-o primă etapă, pe baza recomandărilor din partea reprezentanților societății civile, inclusiv programatori voluntari și reprezentanți ai posibililor utilizatori. 

În urma discuțiilor, s-a convenit ca, până la data de 28 septembrie 2013, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să emită un punct de vedere cu privire la următoarele solicitări din partea societății civile:

1. elaborarea listei seturilor de date disponibile în format tabelar;

2. efectuarea demersurilor necesare pentru ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit să identifice și să publice pe site-urile proprii seturi de date disponibile în format deschis;

2. publicarea în format deschis a unor seturi de date cu localizare geografică, în care să fie inclus codul numeric de identificare a unităților administrativ-teritoriale (SIRUTA).