Rezumatul vizitei de lucru la sediul Ministerului Afacerilor Externe

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 26 septembrie 2013, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, a avut loc întâlnirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanți ai ministerului, Cancelariei Primului-Ministru și societății civile, în vederea identificării seturilor de date deschise ce urmează a fi publicate, într-o primă etapă, pe baza recomandărilor din partea reprezentanților societății civile. 

În urma discuțiilor, s-a convenit ca, până la data de 7 octombrie 2013, Ministerul Afacerilor Externe să prezinte o listă a seturilor de date ce pot fi publicate în format deschis, într-o primă etapă, începând din luna octombrie 2013, cu precizarea periodicității actualizării datelor, precum și un punct de vedere cu privire la următoarele solicitări referitoare la datele deschise:

1. date referitoare la dobândirea/redobândirea cetățeniei (ar fi utile cifre defalcate pe categoria „țara de origine a solicitantului”)

2. date referitoare la românii din străinatate (ar fi utile cifre referitoare la numărul copiilor români care beneficiază de cursuri de limbă română, număr de asociații ale românilor din străinătate, număr de proiecte implementate de asociațiiloe românilor din strainatate cu fonduri din partea statului român și bugete)

a.           statistici trimestriale sau anuale;

b.           date privind cereri soluționate;

c.           date pe servicii consulare

3. date referitoare la asistența pentru dezvoltare (ar fi extrem de utile bugetele corelate cu țările către care au mers).