Prima integrare a unui set de date într-o bază de date cu adresabilitate mondială

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

OpenCorporates este o companie ce oferă servicii comerciale de evidență a agenților economici la nivel mondial sub forma unei baze de date deschisă. Pentru a-și realiza scopul, reprezentanții companiei importă și date oferite public de către guvernele diferitelor țări. Majoritatea informațiilor oferite de OpenCorporates sunt informații deschise, redistribuibile sub Open Database Licence.

Această inițiativă răspunde unei nevoi din ce în ce mai acute de  a accesa informații despre firmele din întreaga lume, dintr-un singur loc, rapid și eficient, promovând  astfel transparenţa în cadrul mediului corporatist mondial.

Avem acum ocazia de a anunța prima preluare a unui set de date din site-ul data.gov.ro în această bază de date mondială.

În urma dialogului purtat cu dl. Chris Taggart, fondator și director general al acestei companii, s-a putut maximiza utilitatea setului de date publicat de ONRC ce cuprinde firmele înregistrate la Registrul Comerțului până la data de 3 februarie 2014. Această colaborare ne-a permis o apreciere mai bună a așteptărilor pe care le poate avea o companie orientată spre furnizarea profesionistă de date de afaceri la un nivel internațional.

Informațiile sunt disponibile pentru public și prin API.

Pe viitor, ne dorim ca un număr cât mai mare de seturi de date să fie utilizate în scopuri similare. Acest moment reprezintă un foarte bun început și sperăm ca el să fie urmat de multe alte inițiative, de ce nu chiar din mediul romanesc. Este important ca datele oferite prin portalul național data.gov.ro să aibă o aplicabilitate practică și prin urmare salutăm astfel de fructificări ale datelor din portalul național open data.