Premiile OGP 2016

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Concursul pentru Premiile OGP 2016 va fi lansat în data de 15 ianuarie 2016 și va fi dedicat aplicațiilor și soluțiilor de vizualizare bazate pe date deschise, cu teme din domeniile Achiziții publice și Sănătate.

Participanții trebuie să realizeze cel puțin o aplicație sau o soluție de vizualizare având drept temă Achiziții publice sau Sănătate, pe baza seturilor de date publicate de instituții sub o licență guvernamentală deschisă, precum cele încărcate pe portalurile data.gov.ro, insse.ro, mfinante.ro.

premii ro

Este încurajată reutilizarea datelor și din alte sectoare, complementare celor din Achiziții și Sănătate (ex: buget, mediu, educație, cercetare, muncă și viață socială, siguranța alimentară etc.), care să valorifice datele, dar care să și evidențieze problemele de la nivelul sistemului și  posibile cauze ale acestora.

Înscrierile în concurs se vor putea face în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2016, iar câștigătorii vor fi anunțați cu ocazia Zilei Internaționale a Datelor Deschise.

Detaliile legate de membrii juriului, criteriile de selecție a câștigătorilor, premii s.a. vor fi comunicate la data lansării.

Ne puteți scrie pe ogp@gov.ro dacă doriți să specificați seturi de date pe care le considerați necesare în realizarea aplicațiilor/soluțiilor și care nu se regăsesc pe portalurile instituțiilor sub o licență guvernamentală deschisă.