Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă – Stat și societate

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 28 aprilie 2017, a avut loc la sediul Facultății de Sociologie din București Seminarul ICUB OGP – stat și societate civilă, ținut de Claudiu D. Tufiș, din cadrul Universității din București, Facultatea de Științe Politice, Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională.

Claudiu Tufiș a fost raportorul independent IRM Open Government Partnership pentru România și autorul Raportului final de evaluare aferent Planului Național OGP al Guvernului României 2014-2016.

În cadrul seminarului, C.Tufiș a prezentat Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă, atât din punct de vedere conceptual și organizatoric, cât și din perspectiva beneficiilor implementării principiilor promovate de acest protocol la nivel național și internațional.

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă – Stat și societate (autor Claudiu D. Tufiș)

Din discuțiile purtate, persoanele prezente la seminar au agreat cu precădere importanța datelor deschise, în special ca sursă de cercetare pentru mediul academic: studii comparative, analiză politică, analiza administrației, indicator al democrației, percepția asupra guvernării s.a.