Lansarea portalului de date deschise data.gov.ro

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 17 octombrie 2013, a fost lansată varianta beta a portalului data.gov.ro,  punctul central de acces pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice.  

Această iniţiativă face parte din angajamentele incluse în Planul Naţional de Acţiune pentru anul 2014 – Provocarea nr. 3: Maximizarea rezultatelor: integrarea datelor deschise furnizate de instituţiile publice şi a serviciilor conexe acestora într-o platformă unică la nivel naţional.

Bazat pe principiile transparenţei, participării şi colaborării, portalul are scopul de a ajuta publicul să găsească, să descarce și să folosească seturi de date generate și deținute de structurile administrative.

În vederea încurajării publicării și reutilizării informațiilor publice în conformitate cu normele în vigoare şi pentru interoperabilitate cu alte baze de date licențiate deschis, Secretariatul General al Guvernului pune la dispoziţia utilizatorilor portalului o Licență de utilizare a informațiilor deschise publicate pe portalul de date deschise.

Puteți trimite oricând sugestii, observații sau alte informații referitoare la portalul data.gov.roprin intermediul formularului de contact  sau direct pe adresa de e-mail: ogp@gov.ro.