Lansarea OGP Trust Fund și a primei sesiuni de cerere de propuneri

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

OGP, în colaborare cu Banca Mondială, a pus bazele Fondului de Sprijin al Parteneriatului (OGP Multi-Donor Trust Fund). Fondul a fost creat cu scopul de a asigura susținerea financiară a țărilor și entităților locale cliente ale Băncii Mondiale care fac parte din OGP.

Finanțarea din acest Fond va constitui o resursă pentru crearea sau implementarea de angajamente naționale sau locale cu impact potential mare menite să îmbunătățească gradul de transparență și responsabilitate al guvernării, precum și implicarea cetățenilor în actul de guvernare.

Prin intermediul Fondului se vor putea finanța și activități de schimb de experiență și de diseminare a informațiilor privind eficiența și impactul reformelor ce țin de guvernarea deschisă.

OGP Trust Fund anunță lansarea primei cereri de propuneri pentru finanțarea procesului de co-creare a planurilor de acțiune din acest an.

În această etapă,

În această etapă, vor fi finanțate proiecte inițiate de societatea civilă ce au ca obiective creșterea calității și ambiției procesului intern de elaboare a Planurilor Naționale de Acțiune. Vor fi finanțate proiecte de până la 75.000$. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 20 martie 2018.

România, care va elabora anul acesta un nou Plan de Acțiune (2018-2020) este eligibilă pentru finanțare în această sesiune.

OGP Trust Fund Application Guidelines (EN)

Mai multe detalii: https://www.opengovpartnership.org/ogp-trust-fund.