Integritate și responsabilitate în sistemul de sănătate românesc

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Compartimentul de Integritate din cadrul Ministerului Sănătății a organizat astăzi închiderea proiectului ”Buna guvernare prin integritate și responsabilitate în sistemul de sănătate românesc”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative- Cod SMIS 35002.

Radu Puchiu, coordonatorul OGP în România, a fost invitat să prezinte contextul implicării unor componente ale acestui proiect în Planul Național de Acțiune 2014-2016 pentru implementarea angajamentelor asumate prin Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă, respectiv publicarea în format deschis a datelor colectate la nivelul sistemului public de sănătate din:

  1. monitorizarea măsurilor preventive din cadrul Strategie Naționale Anticorupție 2012-2015;
  2. monitorizarea achizițiilor din unitățile sanitare publice și a activității consiliilor etice din unitățile sanitare publice.Conferinta MS

R.P. a subliniat importanța, scopul și avantajele publicării în format deschis a datelor obținute prin platformele create. Alături de transparență, printre avantajele principale, se numără folosirea datelor în scop decizional, la nivel bugetar, la nivel de politici, de aplicații și servicii în interesul cetățenilor, dar și al instituțiilor. Comunicarea între instituții la nivel informațional ar crește numărul de beneficiari de pe urma publicării datelor și reutilizării acestora.