Întâlnire bilaterală la Dublin între Radu Puchiu și Brendan Howlin

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Radu Puchiu Brendan Howlin

Radu Puchiu, secretar de stat în Guvernul României, a avut o întâlnire bilaterală cu Brendan Howlin, ministrul Cheltuielilor Publice și Reformei al Republicii Irlanda. Brendan Howlin ocupă poziția de ministru din martie 2011 și conduce departamentul care coordonează activitatea Irlandei în cadrul Open Government Partnership.

Irlanda a trimis scrisoarea de intenție de a adera la Parteneriatul pentru Guvernare deschisă în luna mai a anului 2013, iar acum se află în prim proces de redactare a Planului de Acțiune. În cadrul întâlnirii dintre cei doi oficiali, ministrul Howlin și-a arătat dorința de a afla mai multe despre experiența României, de a face transfer de bune practici în cadrul Parteneriatului și de a promova împreună valorile stipulate de acesta.

Dialogul a fost prilejuit de Întâlnirea Regională Europeană de la Dublin, care astăzi se află în ultima sa zi. Pe parcursul evenimentului, au avut loc dezbateri plenare și grupuri de lucru pentru toți participanții care reprezintă un mix echilibrat între reprezentanți guvernamentali și ai societății civile și ai mediului de afaceri, în particular actori din industria IT precum Microsoft și Google.

Radu Puchiu face parte din delegația Guvernului României, alcătuită din reprezentanți ai Cancelariei Prim-ministrului care coordonează și monitorizează implementarea Planului Național de Acțiune în cadrul Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă.