Grup de lucru anticorupție în cadrul OGP

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Pentru a facilita schimbul de experiență și bunele practici între statele membre ale Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, în cadrul OGP au funcționat până în prezent 5 grupuri de lucru tematice (Open Government Partnership Thematic Working Groups): Deschidere fiscală, Deschidere legislativă, Acces la informații de interes public, Date deschise, Date privind resursele naturale.

Acestora li s-a adăugat un nou grup de lucru,  Anti-Corruption Working Group, în care a fost invitat și Guvernul  României, în calitate de membru OGP care a depus eforturi importante în lupta împotriva corupției.

Ministerul Justiției a răspuns invitației și, începând din această lună, reprezentanții instituției – dl. Secretar de Stat Adrian Baboi-Stroe și dl. Cornel Călinescu, șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor provenite din Infracțiuni –  vor participa la primele discuții ale grupului pe tema angajamentelor ce pot fi asumate în domeniul anticorupției prin noile planuri naționale de acțiune OGP.