Cristian Botan, în juriul Open Government Awards

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În cadrul summit-ului de la Londra din luna octombrie 2013, Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă (Open Government Partnership – OGP) a anunțat lansarea premiilor Open Government. Tematica premiilor urmează să se modifice de la an la an, în 2014 aceasta fiind reprezentată de participarea cetățenilor în actul de guvernare.

Fiecare țară ce a aderat la OGP trebuie să nominalizeze o inițiativă care susține și încurajează participarea cetățenească pentru a îmbunătăți serviciile și politicile guvernamentale. Nominalizările pot fi făcute pe parcursul a trei luni, urmând ca ele să fie apoi jurizate de un grup de personalități special selectate.

Din juriul ce va evalua inițiativele propuse în cadrul acestei ediții inaugurale a premiilor Open Government va face parte și un reprezentant al României: Cristian Botan, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României. Juriul este alcătuit dintr-un mix echilibrat de reprezentanți ai guvernelor și ai societății civile din regiuni cât mai variate.

Alături de Cristian, din juriu mai fac parte: MaiI E’Leimat, Centrul pentru dezvoltarea societății civile Al Hayat, Jennifer Gustetic, NASA, Alexander Irwan, Fundația Ford, Tri Mumpuni, IBEKA, Marija Novkovic, UNDP, Edempto S. Parafina, Rețeaua Afiliată pentru Responsabilitate Socială în Asia de Est și Fundația Pacific, Diana Parra Silva, Agenția Prezidențială pentru e-Government și Societatea Informațională, Uruguay, Jorge Soto, Biroul președinției Mexico, Hennie Van Vuuren, Institutul pentru Justiție și Reconciliere, Cape Town, Chris Vein, Banca Mondială, Igor Vidaĉak, Biroul guvernamental croat pentru cooperarea cu ONG-uri.

Inițiativele înscrise vor fi evaluate de către juriu de la încheierea depunerii aplicațiilor (27 iunie) și până pe 27 iulie. Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc în septembrie 2014. Mai multe  informații sunt disponibile pe site-ul opengovawards.org.