Code for All Global Summit 2018

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În perioada 8-11 octombrie 2018, s-a desfășurat la București summit-ul The Heroes of Tech, unde s-au reunit toți cei implicați în domeniul civic technology pentru a discuta despre bariere, provocări și acțiuni viitoare.
Contextul dezvoltării tehnologiei în folosul cetățenilor a adus laolaltă și actorii interesați de datele deschise (Open Data) și, implicit, de principiile guvernării deschise (Open Government).
Astfel, reprezentanții echipei din cadrul Direcției pentru Tehnologia Informației – Secretariatul General al Guvernului, au participat în data de 8 octombrie 2018 la atelierul de lucru Bringing Back Complexity in Strategizing Around Data Portals, unde au împărtășit din experiența lucrului cu datele deschise de administrația din România și realizarea portalului data.gov.ro.
De asemenea, au susținut în data de 9 octombrie 2018, la sesiunea Open Government, coordonată de Sandra Pernar – Senior Regional Coordinator Europe Open Government Partnership, noile angajamente din Planul Național de Acțiune 2018-2020 aferent Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă.