Atelier Acces Deschis – Managementul Datelor Științifice – 21 decembrie 2016

DistribuieTwitterGoogle+Facebook

Biroul național pentru Acces Deschis, Comunitatea Kosson și Sindicatul Academica A.S.E., Asociația profesională SIG eGov ROAIS vă invită în data de 21 decembrie, între orele 9:00 – 12:00, la „Al doilea atelier dedicat Accesului Deschis – Managementul Datelor Științifice”.
Evenimentul este găzduit de Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice.

Această a doua ediție se va concentra pe următoarele teme de discuție:
– Schimbările la nivel european în ceea ce privește diseminarea și reutilizarea rezultatelor științifice. Va fi prezentat proiectul OpenAIRE din perspectiva bunelor practici stabilite de agregatorul de rezultate științifice Zenodo.
– Cum trebuie abordată gestionarea datelor rezultate din activitatea științifică de cercetare: de la crearea datelor, până la păstrarea lor pe termen lung.
– Care sunt pașii pentru a crea o comunitate românească pentru promovarea științelor deschise. Câteva completări pe textul propunerii de lege privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului Electronic Naţional al Lucrărilor Ştiinţifice.

Acest atelier este unul interactiv, dorindu-se o implicare a participanților pentru a identifica direcțiile cele mai bune de acțiune.

Vă puteți înscrie folosind formularul de la următorul link: https://goo.gl/forms/h7xN2Ym1FtSA6PAU2.