Atelier Acces Deschis – Managementul Datelor Științifice – 21 decembrie 2016

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Biroul național pentru Acces Deschis, Comunitatea Kosson și Sindicatul Academica A.S.E., Asociația profesională SIG eGov ROAIS vă invită în data de 21 decembrie, între orele 9:00 – 12:00, la „Al doilea atelier dedicat Accesului Deschis – Managementul Datelor Științifice”.
Evenimentul este găzduit de Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice.

Această a doua ediție se va concentra pe următoarele teme de discuție:
– Schimbările la nivel european în ceea ce privește diseminarea și reutilizarea rezultatelor științifice. Va fi prezentat proiectul OpenAIRE din perspectiva bunelor practici stabilite de agregatorul de rezultate științifice Zenodo.
– Cum trebuie abordată gestionarea datelor rezultate din activitatea științifică de cercetare: de la crearea datelor, până la păstrarea lor pe termen lung.
– Care sunt pașii pentru a crea o comunitate românească pentru promovarea științelor deschise. Câteva completări pe textul propunerii de lege privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului Electronic Naţional al Lucrărilor Ştiinţifice.

Acest atelier este unul interactiv, dorindu-se o implicare a participanților pentru a identifica direcțiile cele mai bune de acțiune.

Vă puteți înscrie folosind formularul de la următorul link: https://goo.gl/forms/h7xN2Ym1FtSA6PAU2.