Lansarea Portalului legislativ

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ministerul Justiției a anunțat astăzi, 12 noiembrie 2014, lansarea oficială a Portalului legislativ, o aplicație electronică de legislație națională care permite accesul gratuit al cetățenilor și al instituțiilor publice și private, atât de pe teritoriul României, cât și din spațiul comunitar, la o bază de date legislativă națională, gestionată de Ministerul Justiției.

Dezvoltarea acestei aplicații face parte din angajamentul Asigurarea accesului online gratuit la legislaţia naţională asumat de Ministerul Justiției în cadrul Planului Național de Acțiune 2014-2016.

Prin interconectarea aplicaţiei electronice de legislaţie (bazei de date legislative) cu portalul european de legislaţie N-Lex acest proiect răspunde și cerințelor existente la nivel european în ceea ce privește accesul la legislație.

Portalul a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Implementarea portalului N-Lex”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013”.

Printre funcționalitățile portalului se numără: accesul la peste 150.000 de acte normative (acte normative din perioada 1989 până în prezent, cât şi acte de interes de dinainte de 1989), posibilitatea de căutare şi găsire a actelor după multiple criterii (de ex., tip act, număr şi an), filtrarea actelor după anumite criterii (de ex., emitent, tip act, publicaţie) sau accesul la toate modificările suferite în timp de actul normative.

Portalul legislativ poate fi accesat la adresa http://legislatie.just.ro