FIBO – Your public servant

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

14202609_821474221285629_7826214133549221904_nIdeea câștigătoare de la Diplohack București 2016 este FIBO – Your public servant, o aplicație care va asista cetățenii în interacțiunea cu instituțiile publice, oferindu-le informații despre documentele necesare pentru fiecare operațiune și modul în care le pot obține. Ideea aplicației aparține echipei formate din Eduard Mititelu, Alex Moldovan, Alexandru Țurcan și Alexandru Surdulescu, stagiari în cadrul programului de internship al Guvernului României.

FIBO este o aplicație (versiune web și mobile) care asigură accesul cetățenilor la informații despre procedurile administrative privind documentele necesare în interacțiunea cu instituțiile publice. Aplicația asistă cetățenii pas cu pas în vederea obținerii / depunerii documentelor (acte de identitate, pașapoarte, permise de conducere, permise de ședere, formulare fiscale etc.) prin transpunerea legislației în vigoare.

Obiectivul principal este reprezentat de transpunerea  fluxurilor administrative într-un format prietenos, disponibil cetățeanului pe diverse dispozitive de comunicare. Dezvoltarea interactivă va trata într-o primă fază domeniile de interes cu un impact semnificativ pentru cetățeni, urmând ca într-o  desfășurare ulterioară să cuprindă toate domeniile de activitate.

Accesul rapid  la procedurile administrative din cadrul unui stat membru reprezintă o necesitate în actualul context european pentru toți cetățenii uniunii. FIBO poate fi dezvoltat pentru fiecare țară membră în vederea asigurării unei informări corecte despre procedurile administrative existente la nivelul statelor membre.

Platforma va fi dezvoltată progresiv, urmând ca fluxurile / procedurile / documentele să fie adăugate gradual în aplicație, prin managementul sectorial asigurat de specialiști din domeniul respectiv. Prin modul de implementare, FIBO va acoperi situațiile prevăzute de lege, cât și sugestii / informații utile referitoare la interacțiunea cu instituțiile statului (date de contact, localizare etc ).

Diplohack