Schimbări tehnice în Portalul Național Open Data

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Începând cu data de 12 Mai 2014, platforma de colectare și management a comentariilor aferente dataseturilor din cadrul Portalului Național Open Data a fost schimbată, efectuându-se trecerea de la comentariile prin Facebook către Disqus.

Prin această modificare ne dorim să creștem gradul de vizibilitate a comentariilor aferente dataseturilor diferite, stimulând astfel creșterea unei comunități dedicate acestora. Nu în ultimul rând, managementul comentariilor permite mult mai bine evidențierea celor noi și, prin urmare, încurajează un răspuns mai rapid din partea publisherului.

Disqus este un serviciu gratuit de management al comentariilor, fiind utilizat de milioane de website-uri. Printre avantajele Disqus se numără interfața ușor de utilizat, posibilitatea ca utilizatorii să se înregistreze prin mai multe rețele sociale și posibilitatea de a distribui discuțiile în rețelele sociale, astfel încurajând interacțiunea și facilitând conversația. Sistemul este foarte eficient și când este accesat de pe terminalele mobile.

Vă invităm să testați noul sistem de colectare a comentariilor din cadrul data.gov.ro și sperăm ca această modificare să contribuie la crearea și dezvoltarea unor discuții de valoare pe marginea dataseturilor publicate.