Mersul trenurilor din România, publicat în portalul național de date deschise

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Carta datelor deschise, făcută publică în cadrul Summitul G8 din luna iunie 2013, definește câteva categorii de date considerate de mare valoare. În cadrul acestor date prioritare se regăsesc și cele referitoare la transportul public interurban. Odată cu publicarea în portalul data.gov.ro a mersului trenurilor de călători, împreună cu datele publicate anterior referitoare la transportul rutier interurban, putem spune că această țintă a fost în bună măsură atinsă.

Publicarea spre reutilizare liberă sub licență ROU-OGL a informațiilor pentru toate trenurile de călători care circulă pe teritoriul României, operate de toți Operatorii de Transport Feroviar de Călători licențiați de către Autoritatea Feroviaro- Românム(AFER – http://www.afer.ro) oferă o imagine clară și continuă a unui serviciu esențial pentru populație și economie.

Dorim să mulțumim operatorilor privați care au acceptat ca informațiile referitoare la serviciile lor să fie publicate în portal. În același timp, reamintim publicului călător că pot afla informații legate de evenimentele curente care pot influența circulația trenurilor direct de pe site-urilor operatorilor ce oferă informații în timp real.