Date deschise privind plătitorii de impozite și taxe înregistrați

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 7 mai 2018, Ministerul Finanțelor Publice a supus consultării publice proiectul de ordin privind publicarea pe portalul data.gov.ro a seturilor de date deschise privind plătitorii de impozite și taxe înregistrați (operatori economici și instituții publice).

MFP a inițiat un proiect de ordin care modifică și completează Ordinul ministrului finanțelor nr. 1.485/1999 pentru publicarea pe serverul Ministerului Finanțelor a informațiilor privind plătitorii de impozite și taxe înregistrați (agenți economici și instituții publice) cu scopul de a ajuta publicul să găsească, să descarce și să utilizeze seturi de date deschise, accesibile, deținute în bazele de date cu informaţii culese din documentele depuse de plătitori la unităţile subordonate Ministerului Finanţelor Publice.

Prin această măsură se reafirmă angajamentele cu privire la respectarea principiilor de bază ale transparenței și guvernării deschise și are drept scop atingerea obiectivelor asumate de Guvernul României în cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă.

Seturile de date vor fi publicate/actualizate de două ori pe an, respectiv la un interval de 6 luni, în format deschis. Datele vor putea fi descărcate/vizualizate o perioadă de 10 ani de la actualizare.