Workshop despre datele spațiale cu acces liber în România

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Workshop Geoidea

Membrii echipei guvernamentale OGP România au participat în data de 12 decembrie 2014 la workshopul Open Geodata Initiative, organizat de Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane în cadrul proiectului de cercetare GEOIDEA.ro, cu privire la rolul datelor spațiale cu acces liber în România.

În deschiderea evenimentului, au vorbit Iohan Neuner – Rector Universitatea Tehnică de Construcții București, Constantin Radu Gogu – Director Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane – UTCB, Radu Puchiu – Secretar de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului,  și Thomas Stauffe – Directorul Departamentului Contribuții Elvețiene, Ambasada Elveției.

workshop geoidea

Obiectivele și stadiul proiectului GEOIDEA.ro au fost susținute de Vasile Crăciunescu – Meteo România/CCIAS UTCB, iar geoportalul GEOIDEA.ro, de Codrina Ilie – Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane – UTCB.

geoidea

Andrei Nicoară, în calitate de coordonator al portalului național de date deschise data.gov.ro, a prezentat stadiul de publicare a datelor în format deschis de către instituțiile publice, problemele întâmpinate, precum și importanța Directivei 2013/37/EU privind reutilizarea informațiilor din sectorul public, cu termen de transpunere iunie 2015.

geoidea

În completare, Bogdan Manolea – Asociația pentru Tehnologie și Internet, a comentat aspectele legislative ale deschiderii datelor publice în România, iar Ovidiu Voicu, reprezentant al Coaliției pentru Date Deschise, a încurajat promovarea și publicarea datelor în format deschis.

Din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară,  Constantin Ene a prezentat stadiul implementării Directivei INSPIRE în România.