Sesiune de informare destinată instituțiilor prefectului la Cluj, 8 octombrie 2014

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 8 octombrie 2014, Cancelaria Primului-Ministru a organizat o sesiune de informare cu privire la OGP și datele deschise, la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor prefectului din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj.

Evenimentul s-a desfășurat în municipiul Cluj-Napoca, în sala de conferințe a Instituției Prefectului Cluj, și au participat 19 persoane din cadrul prefecturilor.

Sesiunea s-a adresat cu precădere factorilor de decizie în procesul de transparenţă, utilizarea noilor tehnologii şi dialogul cu cetăţenii, precum și persoanelor responsabile pentru comunicarea informațiilor de interes public și personalului IT.

Întrucât Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă promovează dialogul real între reprezentanții administrației și cetățeni, la eveniment au participat și reprezentanți ai societății civile și mediului de afaceri, membri ai Coaliției pentru Date Deschise: Andra Bucur (Fundația pentru o Societate Deschisă) și Lucian Oprea (LISAL Comunitatea liber să alegi).

Radu Puchiu, Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, a prezentat obiectivele Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă și Planul de acțiune aprobat de Guvernul României pentru implementarea angajamentelor impuse prin participarea la OGP.

În plus, Andrei Nicoară, consilier în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, a prezentat platforma de date deschise data.gov.ro și a susținut importanța licenței guvernamentale în domeniu.

Andra Bucur și Lucian Oprea au insistat asupra aspectelor tehnice și juridice și  au susținut cu exemple concrete utilitatea publicării de date în format deschis și importanța licenței pentru acestea.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri a acoperit subiecte precum tipuri de seturi de date, problema dublării efortului de publicare a informațiilor și acuratețea datelor.

Sesiune OGP institutiile prefectului Cluj 8 octombrie 2014 (pdf)