OGP Toolbox

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

OGP Toolbox este o platformă colaborativă care reunește instrumente digitale dezvoltate și utilizate de organizații din toată lumea pentru îmbunătățirea procesului democratic și creșterea transparenței, participării și colaborării.

OGP Toolbox își propune să ajute organizațiile prin schimbul de experiențe și resurse. Obiectivul este facilitarea cooperării și implementarea unor angajamente concrete legate de guvernarea deschisă prin utilizarea instrumentelor digitale.

toolbox

OGP Toolbox a fost gândită ca o rețea socială: cazuri concrete de implementare, criterii tehnice provenite din comunitate și recomandări sub forma unor colecții de instrumente fac ca toți utilizatorii să beneficieze de experiența celor care au implementat soluții deja existente.

Platforma permite găsirea celui mai potrivit instrument pentru fiecare proiect și inițiativă, prin căutarea și compararea funcționalităților, după categorie, caz implementat, organizație sau criteriu tehnic. Scopul este simplificarea accesului și utilizării uneltelor digitale pentru toată lumea.

OGP Toolbox este destinat tuturor organizațiilor din sectorul public, sectorul privat și societatea civilă care dezvoltă proiecte ce promovează democrația, transparența, participarea și colaborarea. Orice cetățean implicat care este interesat de noi instrumente și de cazuri particulare de utilizare a acestora are acces la informații relevante și poate lua legătura cu comunitatea utilizatorilor platformei.

OGP Toolbox este un software liber dezvoltat pentru OGP de Etalab, unitatea din subordinea premierului Franței care este responsabilă cu datele deschise și politicile de guvernare deschisă. Platforma a fost co-creată pe parcursul anului 2016 de comunitatea internațională din sfera guvernării deschise și a dezvoltatorilor din societatea civilă și reprezintă unul dintre principalele rezultate ale OGP Global Summit Paris, decembrie 2016.

https://ogptoolbox.org/en/