OGP Support Unit acordă granturi pentru proiecte de cercetare

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

OGP Support Unit a anunțat lansarea unor granturi pentru proiecte de cercetare ce privesc angajamentele asumate de țările participante prin Planurile Naționale de Acțiune.

Se vor acorda 6 granturi în valoare de 2500 euro fiecare, iar autorii celor mai bune 3 lucrări vor fi invitați să își prezinte proiectele la Summit-ul OGP 2015 ce va avea loc în Mexic. Acest program este susținut printr-un grant oferit de International Development Research Centre (IDRC) Canada.

Domenii de cercetare

Cu 65 de țări participante și peste 2000 de angajamente asumate prin Planurile Naționale de Acțiune, există foarte multă informație ce trebuie să fie mai bine analizată pentru a înțelege tendințele în funcție de țări sau teme și pentru a identifica oportunități de îmbunătățire a activității și impactului OGP.

Orice idei sunt binevenite, atât timp cât subiectul ales pentru cercetare are potențialul de aduce mai multe informații despre activitățile OGP și rezultatele pot fi utilizate pentru cercetări ulterioare, acțiuni sau promovarea principiilor Parteneriatului.

Propunerile trebuie să se încadreze în două categorii:

(A) Proiecte de cercetare care utilizează date deja existente, inclusiv informații din Planurile de Acțiune și date oferite de IRM și prin intermediul OGP Explorer, pentru a analiza tendințele în diferite țări sau pe diferite domenii.

(B) Propuneri de cercetare ce ajută OGP să înțeleagă impactul produs în țările participante.

Data limită pentru depunerea propunerilor este 5 august 2015. Orice întrebări referitoare la acest program pot fi trimise la adresa shreya.basu@opengovpartnership.org.

Pentru mai multe detalii despre criteriile de selecție, procesul de aplicare și termene limită:   Call for OGP Research Proposals