Mersul trenurilor din România pentru anul 2015

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

O privire retrospectivă asupra temelor de interes din cadrul societății civile interesată de datele deschise ar pune, fără îndoială, pe primul loc al interesului manifestat seturile de date aferente mersurilor trenurilor, de stat și private, din România. Se poate spune că publicarea acestora, în octombrie 2014, a reprezentat un pas simbolic și decisiv prin deschiderea celui mai închis set de date conform percepției comunității.

Deschiderea datelor este însă un proces continuu, obligatoriu având în vedere perimarea naturală a datelor, motiv pentru care, pentru fiecare set de date, cel care îl publică trebuie să-și stabilească un interval de timp după care va publica o noua versiune actualizată. În cazul mersului trenurilor acest interval este clar anual, fiind derivat din perioada sa de valabilitate.

Așadar, astăzi anunțăm publicarea pe portalul data.gov.ro a versiunii actualizate pentru anul 2015 a mersului trenurilor din România.

Sperăm ca acest set de date, care a stat la baza uneia dintre aplicațiile finaliste din cadrul Premiilor OGP România 2014, să fie preluat în cât mai multe aplicații, în beneficiul publicului călător.