Invitație: A 5-a ediție a Clubului OGP – Open Data Support

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Miercuri, 11 iunie 2014, începând cu ora 12:00, la Sala Mircea Vulcănescu, Biblioteca Națională, parter, vă invităm la cea de-a 5-a întâlnire a Clubului OGP.

Această ediție va găzdui, pe durata a 5 ore, evenimentul românesc din cadrul Open Data Support – un proiect al Comisiei Europene via DG Connect. Proiectul, cu o durată de 36 de luni, are ca scop îmbunătățirea și facilitarea accesului la seturile de date publicate prin portalurile naționale și locale, sporind utilizarea lor în și dincolo de granițe.

Vom fi gazda d-lui Nikos Loutas, manager din cadrul PwC Technology Consulting – companie angajată de către Comisia Europeană să creeze și să ofere cadrul tehnic necesar dezvoltării utilizării integrate a datelor deschise la nivelul Uniunii Europene.

Prezentarea şi dialogul vor fi susținute în limba engleză și vor fi axate pe tema viziunii la nivelul Comisiei Europene cu privire la viitorul open & linked data.

Astfel, agenda discuției cuprinde următoarele module:

• Open Data & Metadata Quality

• Introduction to Linked Data

• Introduction to metadata management

• Promoting the reuse of Open Government Data through the Open Data Interoperability Platform (ODIP)

• Q&A

Primele două module descriu nivelul de calitate a datelor deschise dorit de Comisia Europeană, precum și utilizări superioare ale acestora. Următoarele module sunt esențiale pentru definirea cadrului european de interoperabilitate a portalurilor open data naționale – și implicit desemnează un criteriu obiectiv și obligatoriu pentru construcția acestora.

Am ales aceste module de nivel ridicat cu convingerea că sunt esențiale comunităților românești ale utilizatorilor de date deschise, precum și ale programatorilor și specialiștilor IT în vederea înțelegerii drumului pe care îl parcurgem împreună, permițându-ne astfel un limbaj şi o abordare constructivă.

Încurajăm prin urmare o prezență numeroasă a acestora la eveniment, ca un prim pas în procesul de definire, evaluare și definitivare a Portalului Național Open Data.

Puteți confirma participarea la eveniment până la data de 10 iunie 2014, la adresa de e-mail ogp@gov.ro.