Înscrie-te la Culture Hack! Scoate cultura din tipare!

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Începând de azi, vă puteți înscrie în prima etapă a maratonului Culture Hack, din data de 15 decembrie 2017, găzduit de Muzeul Naţional al Literaturii Române, Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, sector 1, București.

Culture Hack este un proiect dedicat operatorilor culturali, developerilor și designerilor, cu scopul de a crea proiecte digitale de promovare a conținutului cultural, derulat de Centrul pentru Inovare Publică, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România și în parteneriat cu Guvernul României (Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă, Ministerul Culturii și Identității Naționale).

Proiectul se desfășoară în 3 etape, care oferă spațiu și timp de lucru echipelor, pentru ca ideile să se transpună în coduri și codurile în interfețe prietenoase prin care putem accesa opere culturale. Cele 3 etape ale proiectului sunt:

  • Pitching15 decembrie 2017– operatorii culturali își prezintă ideile de proiecte; formarea echipelor care vor lucra la fiecare proiect; analiza datelor și stabilirea pașilor pentru dezvoltarea proiectelor;
  • Developping16 decembrie 2017- 3 martie 2018– dezvoltarea proiectelor;
  • Awarding4 martie 2018- retușuri, prezentarea aplicațiilor și premierea celor mai bune 3 proiecte.

La eveniment se pot înscrie reprezentanți ai instituțiilor publice, ai muzeelor, bibliotecilor, arhivelor, artiști independenți, reprezentanți ai galeriilor de artă, ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniul culturii, programatori, indiferent de limbajele de programare pe care le folosesc, designeri grafici, webdesigneri.

Operatorii culturali trebuie să își asume că vor pune la dispoziție datele necesare dezvoltării proiectului înscris. Toți participanții trebuie să își asume că proiectele rezultate vor fi publicate sub o licență liberă.

Înscrierea se face prin completarea formularului  de pe pagina evenimentului:

http://www.inovarepublica.ro/culture-hack/.