HACKATHON CU DATE DESCHISE

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 22 februarie 2014, se sărbătorește Ziua Datelor Deschise. Cu această ocazie, se va desfășura primul hackathon din România care reutilizează datele guvernamentale încărcate pe portalul data.gov.ro.

În octombrie 2013, Guvernul a lansat data.gov.ro, platforma unică la nivel național de date deschise încărcate de instituții publice pentru România. Portalul găzduiește în prezent 101 seturi de date ce pot fi refolosite liber în scopuri comerciale sau necomerciale de către persoană interesată.

Reprezentanți ai Fundației Soros România, Fundației Ceata, Asociației pentru Tehnologie și Internet, Geo-spatial.org, Geoidea.ro și întregii comunităţi de voluntari, programatori, activiști, în parteneriat cu Direcția servicii online și design, din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, vor dezvolta împreună aplicații software folosind programe de calculator pentru a reprezenta datele într-o manieră vizuală cât mai interactivă.

Timp de două zile, 22-23 februarie 2014, echipele vor implementa ideile de aplicații pe care le-au ales sau pe care le-au propus sau vor dezvolta aplicații deja existente.

Hackathon-ul își propune să arate ce se poate construi cu datele deținute de instituțiile publice pentru a încuraja publicarea de seturi noi de date.

Pentru mai multe detalii legate de desfășurarea evenimentului, accesați http://www.datedeschise.ro/.