Au fost publicate primele date electorale în portalul național open data

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Autoritatea Electorală Permanentă este o structură administrativă, aflată în subordinea Parlamentului României, ce administrează infrastructura electorală între alegeri. Printre activitățile și scopurile instituției putem enumera: crearea unui cadru propice tuturor cetăţenilor pentru redescoperirea participării la viaţa politică – mai cu seamă a mecanismelor democraţiei şi a semnificaţiei votului – precum şi creşterea gradului de încredere în sistemul pluralist.

Salutăm deschiderea Autorității Electorale Permanente, cu care am colaborat eficient în publicarea primelor date electorale în portalul național de date deschise.

Datele electorale sunt considerate a fi date de mare valoare, în clasificarea G8 și nu numai, de aceea apreciem foarte mult prezența lor în portal. Sunt date care oferă numeroase oportunități de reutilizare și republicare, așa că vă încurajăm să le vizualizați.

Apreciem faptul că datele publicate sunt foarte bine structurate, documentate și de mare volum, fiind o ilustrare perfectă a conceptului de raw data (date neprocesate).

Colaborarea cu Autoritatea Electorală Permanentă ne bucură și sperăm că numărul seturilor de date valoroase și bine structurate publicate pe data.gov.ro va crește constant.