Apel de propuneri pentru OGP Global Summit 2015

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Articol de Adrian Musteață

În perioada 27-29 octombrie 2015, va avea loc Summit-ul Global Open Government Partnership 2015. La acest eveniment, ce va avea loc în Mexic, vor fi prezenţi peste 1500 de participanţi, reprezentanți ai guvernelor, societății civile, organizațiilor multilaterale, mass-media și ai sectorului privat.

Acest lucru va oferi o oportunitate excelentă liderilor celor 65 de țări membre OGP de a face schimb de idei despre modalităţile de a crea o guvernare mai transparentă, responsabilă și receptivă faţă de cetățeni. Experții ce reprezintă diferite domenii, sectoare și regiuni din întreaga lume vor discuta despre obiectivele, provocările, experiențele și cele mai bune practici în punerea în aplicare a angajamentelor legate de guvernarea deschisă.

În conformitate cu spiritul OGP de colaborare şi convingerea organizatorilor că „ideile bune vin de pretutindeni”, ordinea de zi a Summit-ului Global se va baza pe un apel deschis de propuneri din partea participanților.

Una dintre temele Summit-ului Global din acest an va fi explorarea modului în care principiile de guvernare deschisă pot sprijini punerea în aplicare și respectarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei post-2015 a Organizației Națiunilor Unite.

Din partea Guvernului României, va participa domnul Radu Puchiu, Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și coordonatorul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă.

Sunteți invitați să contribuiţi cu idei si propuneri relevante privind guvernarea deschisă, dezvoltarea durabilă sau datele deschise. Propunerile pot fi trimise pe adresa ogp@gov.ro, până la data de 10 august 2015.