7-8 iunie 2014 – participare la conferința Coliberator a reprezentanților Cancelariei Prim-ministrului

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În weekendul ce urmează  (7-8 iunie 2014), reprezentanți ai Cancelariei Prim-ministrului vor fi prezenți în cadrul conferinței Coliberator și vor lua parte la primul transfer de bune practici al proiectului Coaliția pentru Date Deschise.

Coliberator este cea de-a doua ediție a conferinței naționale organizată anual de Fundația Ceata în București, având patru categorii de subiecte: programe libere, cultură liberă, securitate și viață privată, respectiv date libere. Evenimentul are drept participanți utilizatori și dezvoltatori de programe libere, autori de cultură liberă, activiști și jurnaliști.

Conferința se va desfășura la Facultatea de Filosofie (Universitatea București), începând cu ora 09:00, sâmbătă, și ora 10:00, duminică. Programul complet al conferinței este disponibil online. Persoanele care doresc să participe la Conferința Coliberator se pot înscrie la eveniment completând formularul de la adresa http://coliberator.ro/form/.

Duminică, 8 iunie, începând cu ora 12:00, în cadrul Coliberator va fi susținută o prezentare a evoluției deschiderii datelor guvernamentale din România de către Andrei Nicoară, reprezentant al Cancelariei Prim-ministrului.

Tot duminică, de la ora 13:00, va avea loc sesiunea de bune practici a proiectului Coaliția pentru Date Deschise cu privire la aspectele tehnice legate de reutilizarea datelor.

Printre subiectele acestei discuții, se vor enumera funcționalitățile tehnice ale portalelor pentru date deschise ale Republicii Moldova și României, standardele tehnice de publicare a acestor date și alte subiecte de interes. În cadrul sesiunii, va lua cuvântul și Irina Tisacova, din partea Centrului pentru Guvernare Electronică din Republica Moldova.