6 luni de Club OGP

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Mulțumim tuturor celor care au răspuns invitației la dialog în cadrul Clubului OGP!

Clubul OGP a fost creat, în primul rând, din dorința de a purta un dialog direct și constant cu toți cei interesați de tema guvernării deschise și de găsirea unor soluții și acțiuni ce pot fi îndeplinite prin eforturi comune.

Am dorit crearea unui cadru mai puțin formal de discuții și analize, în care membrii societății civile și cei ai administrației publice deopotrivă să simtă că împreună pot obține rezultate mai bune și uneori într-un mod mai rapid.

 ClubOGP1

Clubul a fost privit drept oportunitatea de a valorifica atât experiențele câștigate, cât și inițiativele și ideile noi privind deschiderea administrației, în special pe tema transparenței și a datelor deschise.

Aceste subiecte au constituit, de altfel, un numitor comun al celor șase întâlniri din perioada februarie-iulie 2014 și au avut drept rezultate concrete angajamente cuprinse în elaborarea celui de-al doilea Plan național de acțiune OGP (2014-2016), angajamente precum deschiderea procesului de achiziții publice (Open Contracting) sau accesul deschis.

 ClubOGP2

Mulțumim celor care ne-au trimis câteva impresii:

„Clubul OGP constituie un forum de schimb de idei și bune practici, rolul său fiind acela de a crea un sistem de cooperare între membrii instituțiilor publice. Consider că schimbul de bune practici trebuie să se afle pe lista priorităților pentru instituțiile publice în vederea îmbunătățirii sistemelor administrative, procedurilor de lucru etc.”

Ștefania State, Manager public, Serviciul Anticorupție –

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Ca evaluare generală, întâlnirile Clubului OGP s-au dovedit utile pentru promovarea ideilor și pentru punerea în contact a diverșilor participanți. Mi-a plăcut și deschiderea pentru organizarea de sesiuni în parteneriat cu alți actori interesați de subiect, din societatea civilă sau business, inclusiv din alte țări (chiar dacă nu întotdeauna am fost de acord cu selecția prezentatorilor). Ce a lipsit a fost continuarea discuțiilor prin alte inițiative concrete. Pe de altă parte, pentru primul an, cred că a fost o alegere bună flexibilitatea. Pentru anul următor, mai ales că avem și plan nou, cred că este util ca întreg conceptul să aibă mai multă structură și follow-up mai riguros.”

Ovidiu Voicu, Directorul Departamentului de Politici Publice,

Fundația pentru o Societate Deschisă România

 „Vă mulţumim pentru eforturile pe care le-aţi depus până în prezent, felicitări pentru realizările deosebite şi aşteptăm ca şi în viitor să ne oferiţi teme şi invitaţi la acelaşi nivel calitativ în cadrul Clubului OGP.”

Adrian Ivan, Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor,

Ministerul Apărării Naţionale