31 mai: Hackathon open data la Academia de Studii Economice

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

În data de 31 mai, începând cu ora 08:30, toți cei interesați să descopere cum se pot folosi datele deschise oferite prin portalul Open Data pot să se înscrie la Hackathonul organizat la Academia de Studii Economice din București.

 În octombrie 2013, Guvernul a lansat data.gov.ro, platforma unică la nivel național de date deschise încărcate de instituții publice pentru România. Portalul găzduiește în prezent 131 seturi de date ce pot fi refolosite liber în scopuri comerciale sau necomerciale de către orice persoană interesată.

Hackathonul din data de 31 mai presupune 12 ore de programare, utilizând datele deschise oferite prin data.gov.ro, cu scopul de a le transforma în aplicații utile cetățenilor.

Pentru a participa, doritorii se pot înscrie pe site-ul acmstudentchapter.ase.ro. Participanții trebuie să aibă un laptop personal, cu Visual Studio instalat, și opțional SQL Server + SQL Management Studio.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului, precum și pe microsoft.ase.ro.

Evenimentul este organizat de Microsoft Student Partners(MSP) și Academia de Studii Economice și este recomandat de Cancelaria Prim-Ministrului.