Guvernare deschisă la nivel local

DistribuieTweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a încheiat procesul de identificare a unităților administrativ-teritoriale care vor beneficia de îndrumare metodologică pentru implementarea valorilor guvernării deschise, respectiv pentru implementarea setului de Recomandări privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă la nivel local.

La invitația lansată de MDRAPFE în luna octombrie 2017 au răspuns un număr de 111 autorități ale administrației publice locale din România care, prin transmiterea formularului de înscriere, și-au manifestat interesul pentru angajarea de politici mai deschise, responsabile și eficiente, de promovare a transparenţei instituționale și decizionale, de încurajare a participării civice la viaţa publică și a utilizării noilor tehnologii în administrație. Aceste demersuri sunt menite să îmbunătățească încrederea cetățenilor, mediului de afaceri și societății civile în autoritățile publice locale.

Lista unităților administrativ-teritoriale care și-au arătat intenția de a implementa valorile OGP, este publicată și poate fi consultată pe site-ul www.mdrap.ro, la rubrica „Integritate si Buna Guvernare”, în cadrul secțiunii „Stiri si evenimente”.

Prin selecția unităților administrativ-teritoriale și implementarea Recomandărilor privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă la nivel local se urmărește crearea unei rețele locale de actori interesați și implicați, care se poate integra ulterior în rețeaua de comunități subnaționale care se dezvoltă la nivelul Open Government Partnership, unde să poată promova și valorifica eforturile depuse ca exemple de bună practică.

Persoana de contact este doamna Andreea Grigore, Director, Direcția Integritate, Bună Guvernare și Politici Publice, telefon 0372.111.468.